Deski (miodowiec)

4.5 (154 ocen)

  • 60 min

...

  • 60 min

Składniki:

  • Ciasto:
    1/2 kg mąki
    1 kostka margaryny
    2 łyżki miodu
    1,5 łyżeczki wody
    15 dat cukru
    1 cukier waniliowy
    1 jajko
    2 łyżki kwaśnej śmietany
    szczypta soli

    Krem:
    1/2. l mleka
    3/4 szkl. cukru
    2 łyżki mąki pszennej
    3 łyżki mąki ziemniaczanej
    1 cukier waniliowy
    1 kostka margaryny
Wystaw ocenę:

4.5 (154 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Desery Ciasto

Deski (miodowiec) - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • trzy blachy wyłożone ciastem gotowe do pieczenia 1. Ze składników ugnieść ciasto kruche, podzielić na trzy równe części. Schłodzić, rozwałkować, upiec każde po ok. 15 min. Ostudzić.
  • rozmieszywanie mąki 2. W ok. 1/2 szkl. mleka rozmieszać mąki, resztę zagotować z cukrem i cukrem waniliowym. Do gotującego mleka wlać rozmieszane mąki. Mieszając ciągle ugotować budyń. Ostudzić. Utrzeć z margaryną.
  • przekładanie placków kremem budyniowym 3. Na jeden placek wyłożyć polowę kremu, przykryć drugim, wyłożyć resztę kremu, przykryć trzecim plackiem. Polać polewą czekoladową.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować