Ciasto kapitańskie z adwokatem

4.5 (182 ocen)

  • 1 godz. 30 min

niebo w gębie z lekką nutką alkoholu

  • 1 godz. 30 min

Składniki:

  • składniki:
    6 jaj
    1,5 szkl.mąki pszennej
    1 szkl. cukru
    po 0,5 szkl.wody i oleju
    3 łyżki kakao
    1 łyżeczka proszku do pieczenia


    krem:
    0,5 l mleka
    2 budynie waniliowe
    1 kostka masła
    3/4 szkl. adwokata
    cukier puder do smaku

    Dodatkowo:
    biszkopty
    napar kawowy
    0,5l kremówki 2 łyżki cukru pudru
    kakao

Wystaw ocenę:

4.5 (182 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Desery Alkohole

Ciasto kapitańskie z adwokatem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ubić piane z białek,reszte składników wymieszać mikserem na jednolita masę,wmieszać delikatnie łyzką ubitą pianę,wylać na blaszkę wyłożona papierem do pieczenia i pie w 170 st.C przez 30 minut.Wyjąć i wystudzić.Ugotować budyń,wystudzić,utrzeć mikserem masło dodawając po łyżce budyniu,następnie wlać cienką stróżką adwokat i dodać cukru pudru wg uznania.Masę wyłożyć na wystudzony biszkopt.Na masie poukładać okrągłe biszkopty nasączone,na wierzch wylać ubtą kremówkę z cukrem pudrem i posypać kakao
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Bita śmietana

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować