Roladki z udźca kurczaka faszerowanie

4.49 (159 ocen)

  • 1 godz. 30 min

Świetna propozycja na niedzielny obiad bądź przyjęcie

  • 1 godz. 30 min

Składniki:

  • 8 udźców z kurczaka
    30 dag mięsa mielonego wieprzowego
    8 cieńkich plastrów surowego wędzonego boczku
    natka pietruszki
    wędzona papryka w proszku
    dowolna przyprawa do mięsa wieprzowego
    łyżeczka musztardy francuskiej
    sól
    pieprz
Wystaw ocenę:

4.49 (159 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Roladki z udźca kurczaka faszerowanie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1.
    Udźce z kurczaka wyluzować z kości, mięso delikatnie rozbić tłuczkiem i ułożyć na blacie skórą do dołu. Następnie opruszyć papryką wędzoną i posiekaną natką pietruszki, posolic, popieprzyć. Mięso mielone przełożyć do miski, doprawić przyprawą do mięsa, solą, pieprzem, dodać łyżeczkę musztrady francuskiej i wymieszać. Całość podzielić na 8 części i rozłożyć cieńką warstwę na całych płatach udźca. Zwinąć roladki przyprawić z wierzchu wędzoną paprką, solą, pieprzem i opruszyć natką pietruszki. Na koniec owinąć plastrami boczku. Gotowe roladki przełożyć do naczynia żaroodpornego, delikatnie skropić olejem i piec pod przykryciem około 1 godziny w 180 st.C.

Porady

roladki można faszerować dowolnie tym na co mamy ochotę,np rozdrobnioną dobrą kiełbasą,różnymi warzywami czy ziołami

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kurczak Mięso Zioła

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować