Roladki z udźca kurczaka faszerowanie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.
Udźce z kurczaka wyluzować z kości, mięso delikatnie rozbić tłuczkiem i ułożyć na blacie skórą do dołu. Następnie opruszyć papryką wędzoną i posiekaną natką pietruszki, posolic, popieprzyć. Mięso mielone przełożyć do miski, doprawić przyprawą do mięsa, solą, pieprzem, dodać łyżeczkę musztrady francuskiej i wymieszać. Całość podzielić na 8 części i rozłożyć cieńką warstwę na całych płatach udźca. Zwinąć roladki przyprawić z wierzchu wędzoną paprką, solą, pieprzem i opruszyć natką pietruszki. Na koniec owinąć plastrami boczku. Gotowe roladki przełożyć do naczynia żaroodpornego, delikatnie skropić olejem i piec pod przykryciem około 1 godziny w 180 st.C.
Porady
roladki można faszerować dowolnie tym na co mamy ochotę,np rozdrobnioną dobrą kiełbasą,różnymi warzywami czy ziołami
Komentarze