Ciasto "hiszpan" - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Z podanych składników upiec biszkopt, przestudzić, podzielić na dwie części.
( blaszka 21*36cm)
2.krem: Żółtka, mąkę pszenną, skrobię ziemniaczaną i kakao rozrobić w szklance mleka. resztę mleka zagotować. Na gotujące się mleko wlać przygotowany roztwór i ugotować budyń, ciągle mieszając. Zdjąć z ognia, przykryć pokrywką i zostawić do ostygnięcia. Miękkie masło utrzeć z cukrem pudrem, ucierając dodawać po łyżce zimnego budyniu.
Jeden blat biszkopta posmarować dżemem, następnie delikatnie wyłożyć krem budyniowy. Przykryć drugim biszkoptem.
3.Śmietanę ubić na sztywno z cukrem pudrem, kakao i śnieżką. Wyłożyć na ciasto. Rozłożyć rodzynki i posypać startą czekoladą.
Komentarze