Ciasto francuskie z serem i szynką

4.5 (174 ocen)

  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Smakowita przekąska w kilka chwil!

  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - opakowanie ciasta francuskiego: 1 sztuka
    - ser żółty: 8 plastrów
    - szynka drobiowa: 8 plastrów
    - Jajko: 1 sztuka
Wystaw ocenę:

4.5 (174 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Ciasto francuskie z serem i szynką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ciasto francuskie rozwijamy i kolejno nakładamy wzdłuż krótszego boku dwa plastry sera i dwa plastry szynki (wszystko zależy też od rozmiarów plasterków). Zawijamy tak aby całość została przykryta ciastem, odkrawamy i postępujemy identycznie z dalszą częścią ciasta. Następnie rulony kroimy na mniejsze części (mini kwadraciki). Układamy na papierze do pieczenia i wierzch smarujemy rozbełtanym jajkiem. Całość pieczemy w piekarniku nagrzanym do 220C przez ok. 13 minut.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować