Ciasto czereśniowo-bananowe

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

W sezonie zimowym można użyć mrożonych czereśni.

  • 60 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - 3 jajka
    - 0,5 szklanki cukru
    - 0,5 łyżeczki pasty waniliowej
    - 15 dag margaryny
    - 1 szklanka mąki tortowej
    - 0,5 szklanki kaszy manny
    - 2 łyżeczki proszku do pieczenia
    - 2 banany
    - 1,5 szklanki wydrylowanych czereśni
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Ciasto z owocami Desery

Ciasto czereśniowo-bananowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Margarynę ucieramy z cukrem na puszystą masę. Wbijamy po jednym jajku i dokładnie ucieramy. Dodajemy suche składniki, pastę waniliową i ucieramy. Dodajemy rozgniecione banany, ucieramy. 1 szklankę czereśni dodajemy do ciasta i delikatnie mieszamy. Ciasto przekładamy do tortownicy o średnicy około 20 cm wyłożonej papierem do pieczenia. Na wierzch wbijamy pozostałą ilość czereśni.
  • 2. Pieczemy około 40-45 minut w temperaturze 180 stopni. Sprawdzamy suchym patyczkiem czy jest upieczone. Upieczone studzimy. Gotowe!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Banany Czereśnie

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować