Ciasto czekoladowe z truskawkami i borówkami

0 (0 ocen)

Niezwykle miękkie i wilgotne ciasto bez śladu zakalca. Przepysznie pasują tutaj owoce!

Składniki:


  • 175 g masła
    180 g cukru
    2 jajka
    200 g mąki pszennej
    40 g kakao
    0,5 łyżeczki sody
    1 łyżeczka proszku do pieczenia
    150 g śmietany 18%
    + owoce


Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Desery

Ciasto czekoladowe z truskawkami i borówkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1.
    Mąkę przesiać z proszkiem do pieczenia i sodą, dodać kakao.

    Miękkie masło utrzeć z cukrem na puszysto, dodać 2 jajka, zmiksować.

    Dodać połowę składników sypkich i połowę śmietany (w temp. pokojowej) i zmiksować. Następnie dodać resztę i zmiksować.

    Przełożyć ciasto do blaszki (18x28cm) wyłożonej papierem, wyrównać. Owoce umyć, osuszyć i ułożyć na cieście. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec około 30-35 minut. Wystudzić na kratce
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Borówki amerykańskie Kakao Śmietana Truskawki

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować