Ciasto czekoladowe z masą z zielonego banana - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Ciasto: Wszystkie sypkie składniki połączyć ze sobą. Osobno połączyć ze sobą wszystkie mokre składniki. Następnie mokre i suche składniki razem zmiksować aż masa stanie się gładka. Blaszkę o wymiarach 25x25 cm wyłożyć papierem do pieczenia i przełożyć przygotowane ciasto. Piec w temperaturze 180* przez 45 minut. Po upieczeniu ciasto pozostawić do wystygnięcia.
2.Masa bananowa:Z soku odlać i szklankę. Resztę soku wlać do garnka dodać cukier oraz masło i zagotować. Do szklanki soku dodać budynie wymieszać i wlać do gotującego się soku. Energicznie mieszać do zgęstnienia masy tak aby nie powstały grudki. Odstawić masę do wystudzenia.
3.Do garnka wlać mleko dodać masło oraz mleczko w tubce. Dokładnie wymieszać i zagotować. Następnie pozostawić do wystudzenia.
4.Ciasto przekroić na pół. Spód ciasta nasączyć kakaowym ponczem. Następnie wyłożyć masę bananową i przykryć drugą częścią ciasta.
Porady
Ciasto można posypać cukrem pudrem lub polać polewą czekoladową
Komentarze