Barszcz czerwony z sokiem malinowym

0 (0 ocen)

  • 45 min

Pyszny i bardzo aromatyczny barszcz palce lizać !

  • 45 min

Składniki:

  • -1 kg buraków
    -2 l bulionu
    -2 duże ząbki czosnku
    -ocet winny do smaku
    -sól pieprz do smaku
    -4 duże ziemniaki
    -125 ml soku malinowego
    -3 duże łyżki kwaśnej śmietany

Barszcz czerwony z sokiem malinowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wywar zagotować. buraki obrać i zetrzeć na tarce.Do gotującego wywaru wrzucić buraki obrany czosnek i ocet.
  • 2. Całość zamieszać, zmniejszyć ogień i chwilkę na bardzo małym ogniu pogotować. Barszcz ma tylko delikatnie mrugać, nie może się intensywnie gotować, bo zrudzieje.
  • 3. ziemniaki obrać pokroić w kostkę i ugotować w lekko osolonej wodzie. Do barszczu dodać sok malinowy i ziemniaki. Doprawić do smaku solą oraz pieprzem. w osobnym naczyniu zahartować śmietanę z barszczem dodać do zupy i zamieszać.

Porady

Najlepszy będzie sok malinowy własnej roboty

Komentarze

Podobne przepisy