Niespodziewani goście.. w domu ani margaryny, ani owoców, ani tym bardziej czekolady..Tak więc z pomocą aromatu czekoladowego, kakao i oleju wyczarowałam pyszne ciacho :)
Ciasto czekoladowe z kokosem i lukrem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1. Mąkę przesiewamy, mieszamy z kakao, cukrem, kokosem i proszkiem do pieczenia.
Jajka, jogurt, olej, syrop mieszamy widelcem w osobnej misce.
Na koniec dokładnie mieszamy składniki suche z mokrymi.
Blachę wykładamy papierem do pieczenia, i wylewamy masę.
Pieczemy 40 minut w temperaturze 180 stopni.
Białko z odrobiną soli ubijamy na sztywną pianę.
Dodajemy sok z cytryny - dalej ubijamy.
Na koniec dodajemy stopniowo cukier puder - masa ma być gęsta, jednolita i błyszcząca
Na ostudzone ciasto nakładamy lukier, łyżką formujemy stożki, i posypujemy kokosem.
Komentarze