Ciasto - Brzoskwiniowiec z kremem

2.5 (4 ocen)

  • 60 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Przepyszne i łatwe do zrobienia.

  • 60 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Biszkopt:
    3 jajka
    1/2 szkl cukru
    1 łyżka octu
    1 szkl mąki tortowej
    1
    8g proszku do pieczenia
    (1 czubata łyżeczka)

    Galaretka:
    2 galaretki brzoskwiniowe
    3,5 szkl wrzątku

    Krem:
    2 budynie śmietankowe
    Sok z brzoskwiń + woda
    (tak, żeby było razem 0,5 litra)
    Margaryna lub masło 200g
    Cukier do smaku

    Dodatkowo:
    Brzoskwinie z puszki
    dżem porzeczkowy
Wystaw ocenę:

2.5 (4 ocen)

Zobacz również:

Ciasta

Ciasto - brzoskwiniowiec z kremem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Biszkopt:
    Całe jajka i cukier zmiksować. Dodać ocet i chwilę miksować. Dodać przesianą mąkę i proszek i miksować chwilę na małych obrotach. Ciasto wyłożyć na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Piec w dobrze nagrzanym piekarniku ok. 20-25 min. w 160°C (termo obieg).

    Galaretka:
    Przygotować galaretki.

    Krem:
    Ugotować budyń i schłodzić. Masło/margarynę zmiksować na puch, dodawać po łyżce przestudzonego budyniu i zmiksować.

    Wykonanie całości:
    Biszkopt posmarować dżemem porzeczkowym. Na dżem wyłożyć krem. Poukładać brzoskwinie. Zalać stężoną galaretką.

Porady

Forma: 25x35cm Krem można zrobić z połowy porcji.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Impreza Podwieczorek

Podobne przepisy

To może cię zainteresować