1.Składniki ciasta wymieszać łyżką w kolejności:
najpierw jajka z cukrem i olejem, potem jogurt, następnie dodać przesiane razem: kakao, proszek do pieczenia, sodę i mąkę.
Ciasto wyłożyć na blaszkę (30 x 40 cm) wyłożoną papierem do pieczenia, piec ok. 45 minut w 175 st.C. Po ostudzeniu przekroić na 2 blaty.
2.Żelatynę rozpuścić.
Kremówkę ubić z cukrem pudrem, dodać serek i wiórki, lekko wymieszać, na końcu wlać ciepłą żelatynę, wymieszać.
Masą przełożyć ciasto.
3.Na górny blat wyłożyć masę krówkową (przedtem lekko ją podgrzać aby łatwo było ją rozprowadzić).
4.Czekolady rozpuścić z olejem na parze lub w mikrofali, wylać na masę toffi.
Ciasto schłodzić.
Porady
Ciasto można także przygotować pomijając masę toffi.
Komentarze