Ogniste skrzydełka z rękawa

4.41 (184 ocen)

Mięso dla wielbicieli ostrych smaków.

Składniki:

  • 1kg.skrzydełek z kurczaka
    Marynata:
    3 łyżki sosu chili(u mnie Tao-Tao)
    3 łyżki ciemnego sosu sojowego
    5 łyżek pikantnego ketchupu
    1 łyżka czosnku granulowanego
    1 łyżeczka ostrej i słodkiej papryki
    1 łyżeczka soli i pieprzu
    Dodatkowo:
    rękaw do pieczenia
Wystaw ocenę:

4.41 (184 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Ogniste skrzydełka z rękawa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Skrzydełka umyć i osuszyć.
  • 2. Składniki na marynatę połączyć razem,zalać skrzydełka ,dokładnie wymieszać.
  • 3. Mięso przełożyć do rękawa do pieczenia,piec 30 min w 180st.
    Po tym czasie rękaw rozciąć.
    Piec kolejne 15-20 min. do zarumienienia mięsa podlewając sosem.
  • 4. Skrzydełka podawać z ulubionymi dodatkami np. frytkami i sałatką.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mięso

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Pieczenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować