Ciastka maślane z mleczną czekoladą i rodzynkami

3 (1 ocen)

  • 25 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Ciasteczka rozpływają się w ustach. Idealne do kawy lub herbatki.

  • 25 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 100g masła,
    ½ szklanki cukru,
    1 łyżka cukru waniliowego,
    1 jajko,
    1 żółtko,
    200g mąki tortowej,
    ½ łyżeczki proszku do pieczenia,
    ½ łyżeczki sody oczyszczonej,
    1 tabliczka mlecznej czekolady,
    50g rodzynek.
Wystaw ocenę:

3 (1 ocen)

Zobacz również:

Ciastka

Ciastka maślane z mleczną czekoladą i rodzynkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1. Masło rozpuścić i chwilę przestudzić. Następnie do masła dodać cukier, cukier waniliowy, jajko oraz żółtko. Wszystko razem dokładnie utrzeć.
    2. Do masy dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i sodą. Wymieszać.
    3. Na końcu do ciasta dodać posiekaną na drobno czekoladę oraz rodzynki. Wymieszać.
    4. Z ciasta formować kuleczki wielkości orzecha włoskiego. Ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i lekko spłaszczyć.
    5. Ciastka piec około 20 minut w temperaturze 170 stopni.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Czekolada mleczna Rodzynki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować