CIASTKA FRANCUSKIE Z FIGĄ, GRUSZKĄ I TWAROŻKIEM

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 30 min

Kiedy nie mam pomysłu na słodką przekąskę sięgam po ciasto francuskie ze względu na jego szybkie przygotowanie. Jesienią lubię połączenie gruszek, fig z twarogiem i orzechami. Myślę że każdy farsz do tego ciasta pasuje ale w takim połączeniu wychodzą pyszne.

  • 30 min

Składniki:

  • 1 płat ciasta francuskiego
    200 g twarogu
    1 jajko
    1 łyżka cukru
    2 gruszki
    2 figi
    3 łyżki orzechów ziemnych bez soli + 2 łyżki cukru
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery Ciastka

Ciastka francuskie z figą, gruszką i twarożkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Zimne ciasto rozwijamy, tniemy na prostokąty ( u mnie 8 kawałków ).
    Twaróg przekładamy do miski, dodajemy cukier i jajko, wyrabiamy masę.
    Gruszki i figi kroimy na kawałki.
    Na patelni ogrzewamy cukier z orzechami aż się rozpuści.
    Na kawałki ciasta nakładamy po łyżce twarogu, równo go rozsmarowując, następnie układamy owoce i orzechy.
    Ciastka można posmarować rozmąconym jajkiem.
    Pieczemy w nagrzanym piekarniku do 200 *C, przez około 10-15 minut.
    Podajemy posypane cukrem pudrem.
    Smacznego.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Gruszki Orzechy Figi

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować