Ciasteczka smalcówki

4.42 (175 ocen)

  • 35 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Kruchutkie ciasteczka, pyszne, polecam zrobić od razu z podwójnej porcji.

  • 35 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Składniki:

  • CIASTO :

    20 dag smalcu
    400 ml śmietany kwaśnej
    2 łyżeczki proszku do pieczenia
    40 dag mąki

    PONADTO:

    marmolada
    cukier ppuder
Wystaw ocenę:

4.42 (175 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Ciastka

Ciasteczka smalcówki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Z podanych składników zagnieść ciasto.
  • 2. Rozwałkować, pokroić na małe kwadraty.
  • 3. Na środek każdego kwadracika dać trochę marmolady.
  • 4. Każdy kwadrat składać na pół, po przeciwnym rogu, delikatnie zlepiając ciasteczka.
  • 5. Piec na złoty kolor ok 15 minut w 180 stopniach.
  • 6. Oprószyć cukrem pudrem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Pieczenie Podwieczorek

Podobne przepisy

To może cię zainteresować