Ciasteczka jaglano - kokosowe z ziarnami

4.51 (177 ocen)

  • 30 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Dzisiaj zapraszam Was na bezglutenowe i pożywne ciasteczka jaglano - kokosowe z dodatkiem siemienia lnianego i pestek dyni. Takie ciasteczka to smaczna i zdrowa dawka energii. Świetnie smakują z mlekiem lub kakao, a w przygotowaniu są niezwykle proste :)

  • 30 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - 1 szklanka kaszy jaglanej
    - 1 szklanka wody
    - 1 i 1/3 szklanki mleka
    - 1 jajko
    - około 100 g mąki kokosowej
    - 2 łyżki oleju kokosowego
    - 4 łyżki wiórków kokosowych
    - 2 łyżki siemienia lnianego
    - 2 łyżki pestek dyni
    - 3 łyżki miodu
    - szczypta soli
Wystaw ocenę:

4.51 (177 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Ciastka

Ciasteczka jaglano - kokosowe z ziarnami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Ciasteczka jaglane 1. Kaszę jaglaną dokładnie płuczemy i gotujemy ją w 1 szklance mleka oraz 1 szklance wody z dodatkiem szczypty soli. Do ugotowanej i lekko ostudzonej kaszy dodajemy miód, olej kokosowy, 1/3 szklanki mleka oraz jajko i miksujemy wszystko na jednolitą oraz gładką masę. Następnie dodajemy mąkę i wiórki kokosowe, siemię lniane oraz pestki dyni i wszystko dokładnie mieszamy. Z powstałej masy formujemy kuleczki, które delikatnie spłaszczamy i układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Ciasteczka pieczemy w temperaturze 180 stopni C przez około 30 - 35 minut (do lekkiego zarumienienia). Życzę smacznego! :)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować