GRYCZANE CIASTECZKA Z PISTACJAMI

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Ciasteczka czekoladowe w zdrowszej wersji... wegańskie i bez glutenu.

  • 60 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 szklanka mąki gryczanej
    2 łyżki kakao
    1/2 szklanki cukru kokosowego
    1 łyżeczka proszku do pieczenia (bezglutenowy)
    3 łyżki oleju kokosowego
    3-4 łyżki śmietanki kokosowej (z mleka kokosowego z puszki)
    100 g pistacji
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Desery Ciastka

Gryczane ciasteczka z pistacjami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pistacje obieramy ze skorupki i drobno siekamy.
    W misce mieszamy ze sobą mąkę gryczaną z kakao, cukrem kokosowym oraz posiekanymi orzechami pistacjowymi i proszkiem do pieczenia. Dodajemy olej kokosowy oraz śmietankę kokosową i zagniatamy ciasto. Formujemy z niego kulę, owijamy w folię spożywczą i wkładamy do lodówki na min. 30 min.
  • 2. Po tym czasie, odrywamy kawałki ciasta i formujemy z niego kulki wielkości orzecha. Układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, lekko je spłaszczając. Ciasteczka wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na około 20 min. Studzimy w otwartym piekarniku.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cukier Mąka gryczana Olej Pistacje

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować