Chrupiący kurczak w złocistej panierce

4.5 (144 ocen)

  • 1 godz. 15 min

Chrupiący, soczysty, smaczny kurczaczek.

  • 1 godz. 15 min

Składniki:

  • ok. 1 kg ćwiartek z kurczaka
    klasyczna panierka
    olej
    czosnek
Wystaw ocenę:

4.5 (144 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Chrupiący kurczak w złocistej panierce - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • kurczak w panierce 1. 1. Ćwiartki umyć, pokroić na mniejsze części.
    2. Obtoczyć w panierce (klasyczna do mięs), docisnąć by mocno przywierała do mięsa.
    3. Ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, skropić olejem.
    4. Piec w piekarniku nagrzanym do 180 C przez ok. 60 min (wtedy będzie bardziej chrupiący.

Porady

Gdy nie mamy klasycznej panierki możemy zastąpić ją rozbitymi płatkami kukurydzianymi. Świetny zapach nadadzą położone na mięsku ząbki czosnku.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kurczak Panierka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować