Chrupiące pikantne nugetsy

4.49 (201 ocen)

  • 30 min

Te mięsne kąski są nie tylko świetne jako danie obiadowe, ale także doskonale sprawdzą się jako przekąska na imprezie czy kinderbalu.

  • 30 min

Składniki:

  • 1 duża podwójna pierś z kurczaka (ok. 500 g)
    1 łyżka oliwy z oliwek
    świeżo zmielona sól morska
    świeżo zmielony czarny pieprz
    świeżo zmielone chili w płatkach lub 1/4 łyżeczki chili w proszku
    1/2 łyżeczki granulowanego czosnku
    1 płaska łyżeczka słodkiej papryki
    1 szklanka płatków kukurydzianych
    1/2 szklanki bułki tartej
    2 jajka
    olej do smażenia
Wystaw ocenę:

4.49 (201 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Nuggetsy Przekąski

Chrupiące pikantne nugetsy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso pokroić na długie paski. Przełożyć do miski, zalać oliwą i dodać wszystkie przyprawy, oprócz słodkiej papryki. Mięso dokładnie natrzeć i odstawić na noc do lodówki (lub przynajmniej na kilka godzin). Płatki kukurydziane rozgnieść w woreczku za pomocą wałka. Wysypać do miski i dodać bułkę tartą, dodać paprykę słodką i dokładnie wymieszać. Jajko roztrzepać. Dodać do niego mięso i odstawić na około 30 minut. Paski mięsa panierować w płatkach z bułką i smażyć z obu stron na rumiano na dobrze rozgrzanym tłuszczu. Nadmiar tłuszczu odsączyć na ręczniku papierowym.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad Przekąska

Podobne przepisy

To może cię zainteresować