Chrupiące hot skrzydła - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Skrzydełka rozcinamy na połówki i wycinamy z nich końcówki (tzw. lotki). Przygotowane w ten sposób skrzydełka wrzucamy do miski i posypujemy mieszanką przypraw: soli, pieprzu, czosnku granulowanego oraz papryki. Skrzydełka wymieszać z przyprawami i zalać kefirem tak aby delikatnie zakrył całość. Odstawić na 30-45 min.
2.W międzyczasie, kiedy skrzydełka się marynują przyszykowujemy sobie pojemnik z mąka do której dosypujemy identyczną mieszankę przypraw. Dobrze jest dodać więcej papryki do mąki ponieważ nada ona skrzydełko pięknego koloru. Całość dobrze wymieszać.
3.Kiedy skrzydełka już się zamarynują obtaczamy je w mące i wrzucamy na rozgrzany olej. Smażymy na rumiany kolor. Skrzydełka obsmażają się bardzo szybko.
4.Podawać z frytkami, kulkami ziemniaczanymi i sosem czosnkowym
Polecam. Smacznego
Komentarze