Chrupiąca ryba w kukurydziano-porowej panierce

5 (142 ocen)

  • 30 min

Dzisiejszy czy piątkowy dzień jest doskonały na taką chrupiącą rybkę polecam na nie banalny obiad,dodatek pora sprawia że ryba jest ostrzejsza w smaku.

  • 30 min

Składniki:

  • 6 filetów z limandy
    kawałek pora
    2 jajka
    2 szklanki płatków kukurydzianych
    2 łyżki bułki tartej
    mąka kukurydziana do panierowania
    sól morska do smaku
    pieprz cytrynowy do smaku
    olej ryżowy lub roślinny do smażenia
Wystaw ocenę:

5 (142 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Ryba

Chrupiąca ryba w kukurydziano-porowej panierce - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mrożone filety rozmrozić,osuszyć ręcznikiem papierowym,oprószyć grubo pieprzem cytrynowym. Płatki kukurydziane przesypać do woreczka foliowego pokruszyć drobniutko.Por umyć posiekać drobno nożem wymieszać z płatkami i bułką tartą. Jaja rozkłócić widelcem z solą .
  • 2. Rybę panierować kolejno w mące kukurydzianej jajku i na końcu w porowo-kukurydzianej panierce.Smażyć na rozgrzanym oleju ryżowym lub roślinnym z obu stron na rumiano. podawać z surówką z kapusty kiszonej.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Por Ryby Panierka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować