Chlebek bananowy

0 (0 ocen)

  • 55 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Pyszny,zdrowy czekoladowy chlebek bananowy z pekanami. Bardzo łatwy w przygotowaniu.

  • 55 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 4 szt bananów, 1 łyżeczka octu, 2 łyżeczki ekstraktu waniliowego, 3/4 szklanki miodu, 3/4 łyżeczki soli, 1/4 mleka kokosowego, 3/4 łyżeczki proszku do pieczenia,1 łyżeczka sody oczyszczonej, 3/4 szklanki kakao, 1 łyżka cynamonu, 1 i 3/4 mąki orkiszowej1/2 łyżeczki mielonego kardamonu, garść orzechów pekan
    Dodatkowo: kilka orzechów pekan i banan do dekoracji
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Chleb Ciasta

Chlebek bananowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • chlebek bananowy 1. Piekarnik nagrzać do temperatury 180 stopni z funkcją grzania góra dół. Foremkę o wymiarach 25x12 cm wyłożyć papierem do pieczenia. Banany zmiksować na puree, dodać do nich ekstrakt waniliowy, ocet, miód ,mleko kokosowe i posiekane pekany. Całość wymieszać. Do osobnej miski przesiać mąkę, sodę, sól, proszek do pieczenia, kakao, cynamon i kardamon. Połączyć zawartość obu misek. Ciasto przelać do foremki. NA wierzch położyć przekrojonego na pół banana i udekorować orzechami. Piec 45 minut, po czym sprawdzić , czy patyczek włożony w ciasto jest suchy. Wystudzić w uchylonym piekarniku.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować