Chleb z pieca / chleb z gara

0 (0 ocen)

  • 2 godz. 10 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Pyszny chlebek , łatwy i szybki w wykonaniu idealny z pieca;)

  • 2 godz. 10 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 750 g mąki pszennej
    25 g drożdży
    0.5 łyżeczki cukru
    1 łyżeczka soli
    1 łyżka oleju
    2 szkl cieplej wody
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Pieczywo Chleb

Chleb z pieca / chleb z gara - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wszystkie składniki dokładnie wymieszać łyżką i odstawić na 30 minut do wyrośnięcia. Następnie ponownie zagnieść ciasto i odstawić na kolejne 30 minut.
  • 2. Piekarnik nagrzewac wraz z naczyniem/ garem z pokrywą do 220 stopni. Do ciepłego naczynia przekładamy ciasto. Przykrywamy pokrywą. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego co 200 stopni na 35 minut. Po tym czasie zdejmujemy pokrywę i pieczemy jeszcze 20 minut. Odstawiamy do wystygnięcia.
    Chlebek mozna takze upiec w piecu opalanym drzewem, skracajac czas : pieczenie z pokrywa 25 minut , bez ok 10- 15 minut. Smacznego ;)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować