Chińszczyzna

5 (155 ocen)

Pierwszy raz jadłam u teściowej od tamtej pory robię ją sama w domu.

Składniki:

  • * 1 p. mieszanki chińskiej
    * 1 podwójna pierś z kurczaka
    * 1 p. przyprawy do dań chińskich
    * 3 łyżki koncentratu pomidorowego
    * ryż (4 x 100g)
    * olej do smażenia
    * sól, pieprz, majeranek,1 lub 2 ząbki czosnku, przyprawa uniwersalna
Wystaw ocenę:

5 (155 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Chińszczyzna - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Piersi z kurczaka kroimy w kwadraciki wsypujemy do miski i doprawiamy solą, pieprzem, przyprawa uniwersalna i majerankiem i dolewamy odrobinę oleju, wszystko mieszamy.
  • 2. Wlewamy trochę oleju na patelnie, rozgrzewamy i wsypujemy mięso, smażymy tak długo aż będzię już gotowe i odstawiamy.
  • 3. Do wysokiej patelni wlewamy olej rozgrzewamy i wsypujemy mieszankę chińską smażymy do miękkości warzyw po czym wkładamy wcześniej usmażone mięso. Wszystko mieszamy wtedy możemy wcisnąć czosnek do smaku doprawić przyprawą do potraw chińskich oraz wkładamy koncentrat pomidorowy. Po wymieszaniu można dolać do mieszanki niecałą szklankę wody i zagotować.
  • 4. Gotujemy ryż według przepisu na opakowaniu i gotowe.

    Smacznego !
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mieszanka chińska Pierś z kurczaka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Chińska

Podobne przepisy

To może cię zainteresować