Ciasto Kinder country

4.5 (172 ocen)

  • 60 min

Domowa wersja pysznego batonika

  • 60 min

Składniki:

  • - 400 ml śmietanki słodkiej 30%
    - 250 g serka mascarpone
    - 250 g herbatników
    - 2 białe czekolady
    - 2 mleczne czekolady
    - 3 szklanki płatków Nestle lub Cheerios+ garść na wierzch

    Blaszka 20x20
Wystaw ocenę:

4.5 (172 ocen)

Zobacz również:

Ciasta

Ciasto kinder country - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Białe czekolady roztopić w kąpieli wodnej,ostudzić.
    200 ml śmietany ubić na sztywno , dodać serek mascarpone, zmiksować na wolnych obrotach dolewając powoli ostudzoną białą czekoladę.(Trzeba bardzo uważać bo może się oważyć) Wsypać Kangusy/Cheeriosy (3 szklanki) i wymieszać łyżką.
    W kąpieli wodnej roztopić czekolady mleczne, ostudzić. Resztę śmietany (200ml) ubić na sztywno, dodać do ostudzonej mlecznej czekolady i wymieszać, aż składniki się połączą.
    Formę do pieczenia lub tortownicę wyłożyć papierem do pieczenia , ułożyć herbatniki jeden koło drugiego, wlać jasną masę, wyrównać,ponownie wyłożyć herbatnikami i wylać masę ciemną. Wierzch posypać garścią płatków, wstawić do lodówki na ok 2 godziny
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować