Ciasto kinder country - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Białe czekolady roztopić w kąpieli wodnej,ostudzić.
200 ml śmietany ubić na sztywno , dodać serek mascarpone, zmiksować na wolnych obrotach dolewając powoli ostudzoną białą czekoladę.(Trzeba bardzo uważać bo może się oważyć) Wsypać Kangusy/Cheeriosy (3 szklanki) i wymieszać łyżką.
W kąpieli wodnej roztopić czekolady mleczne, ostudzić. Resztę śmietany (200ml) ubić na sztywno, dodać do ostudzonej mlecznej czekolady i wymieszać, aż składniki się połączą.
Formę do pieczenia lub tortownicę wyłożyć papierem do pieczenia , ułożyć herbatniki jeden koło drugiego, wlać jasną masę, wyrównać,ponownie wyłożyć herbatnikami i wylać masę ciemną. Wierzch posypać garścią płatków, wstawić do lodówki na ok 2 godziny
Komentarze