Carpaccio z buraczków z serkiem mascarpone

4.51 (172 ocen)

Bardzo smaczna i zdrowa przystawka

Składniki:

  • 2 ugotowane buraczki
    garść wyłuskanych orzechów włoskich
    2 łyżki serka mascarpone
    sok z połowy cytryny
    kilka listków mięty
    1 łyżeczka miodu
    2 łyżki oleju z orzechów włoskich
    pieprz
    sól
Wystaw ocenę:

4.51 (172 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Carpaccio z buraczków z serkiem mascarpone - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Olej wymieszać z miodem i sokiem z cytryny. Doprawić do smaku pieprzem i solą, dodać posiekane listki mięty.
  • 2. Buraczki obrać i pokroić w cienkie plasterki. Zalać przygotowanym sosem i odstawić do lodówki na godzinę lub dłużej.
  • 3. Orzechy uprażyć na suchej patelni lub w piekarniku i posiekać. Łyżkę orzechów zostawić a resztę wymieszać z serkiem.
  • 4. Na talerz wyłożyć plasterki buraczków, polać sosem. Przy pomocy dwóch łyżeczek, wyłożyć na buraczki serek z orzechami. Posypać resztą orzechów.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować