Carpaccio z buraczków

4.5 (177 ocen)

Carpaccio z buraczków z dodatkiem orzeźwiającej mięty jest idealnym dodatkiem do świątecznego obiadu lub jako przystawka.

Składniki:


  • 2 buraczki
    ser sałatkowy w zalewie
    listki mięty
Wystaw ocenę:

4.5 (177 ocen)

Zobacz również:

Przystawki Carpaccio Buraczki

Carpaccio z buraczków - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Buraczki umyć w łupinach zalać wodą i ugotować do miękkości. Wyjąć z wody przestudzić i obrać z skórki. Zimne buraczki pokroić w bardzo cieniutkie plasterki, ułożyć na talerzu zakładając jeden plasterek na drugi. Talerz włożyć na pół godziny lodówki. Przed podaniem pokruszyć na górę ser sałatkowy. Listki mięty umyć posiekać i posypać buraczki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować