Burgery z groszku

4.51 (188 ocen)

Zamiast mięsnego kotleta równie dobrze smakuje groszkowy :)

Składniki:

  • 2 puszki groszku (można wykorzystać mrożony)
    1 cebula
    po łyżeczce koncentratów chili, pietruszki i konfitury z czerwonej cebuli Proeco
    1 jajko
    2 łyżki kaszy manny
    sól i pieprz
    słodka papryka
    3-4 łyżki mąki krupczatki do panierowania
    dodatkowo:
    4 bułki do burgerów
    sos czosnkowy
    sałata, pomidor i ogórek
Wystaw ocenę:

4.51 (188 ocen)

Zobacz również:

Bezy Dania główne Kotlety Burgery

Burgery z groszku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Groszek odsączyć, wsypać do miski i rozgnieść tłuczkiem do ziemniaków. Cebule zeszklić i dodać do groszku razem z koncentratem z chili, pietruszki i konfiturą z czerwonej cebuli, wbić jajko, wsypać kaszę mannę, doprawić i dokładnie wymieszać.
    Uformować 4 kotlety, obtoczyć je w mące i smażyć na średnim ogniu z obu stron.
    Bułki do burgerów przekroić i posmarować sosem czosnkowym, w środek włożyć sałatę, kotlety groszkowe, plasterki pomidora i ogórka. Smacznego :)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować