Buraczki z papryką.

5 (167 ocen)

  • 1 godz. 30 min

Buraczki często podaję do niedzielnego obiadu.

  • 1 godz. 30 min

Składniki:

  • 3 kg buraczków
    4 cebule
    8 duzych papryk
    1 / 2łyżeczki papryki w proszku

    zalewa:
    1 szklanka octu
    2 szklanki wody
    1-2 łyżeczki soli
    1 /2 szklanki cukru
    ziele angielskie i liść laurowy
Wystaw ocenę:

5 (167 ocen)

Zobacz również:

Przetwory

Buraczki z papryką. - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Buraczki umyć i włożyć do wrzątku, podgotować, aby lekko zmiękły, obrać i zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Paprykę oczyścić, umyć i pokroić w kostkę. Cebule obrać pokroić drobno, posypać solą i zostawić na 1 / 2 godziny.
  • 2. Składniki zalewy zagotować. Do wrzącej zalewy wrzucić paprykę i cebulę i gotować około 20 minut. Następnie dodać pokrojone buraczki i wszystko razem zagotować. Gorące buraczki przekładać do wyparzonych słoisków. Zakręcić i odwracać do góry nogami. Mozna odrazu zimne podawać do obiadu.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować