Buraczki z papryką

4.45 (189 ocen)

  • 1 godz. 10 min

Tak przyrządzone buraczki będą doskonałym dodatkiem do obiadu zimową porą

  • 1 godz. 10 min

Składniki:

  • 6 kg buraków
    1,5 kg papryki czerwonej
    7 sztuk cebul
    1/2 litra octu 10%
    1 szklanka wody
    2 łyżki soli
    1 szklanka cukru
Wystaw ocenę:

4.45 (189 ocen)

Zobacz również:

Przetwory

Buraczki z papryką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Starta papryka i cebula 1. Buraki ugotować do miękkości,odcedzić ,przelać zimną wodą i obrać ze skórki.Zetrzeć na tarce jarzynowej o grubych oczkach-ja tarłam przez specjalną nasadkę do jarzyn w maszynce do mięsa. Cebulę i paprykę obrać z papryki wydrążyć nasiona również zetrzeć na tej samej tarce .
  • Gotujemy z zalewą 2. Do garnka wlać ocet oraz wodę wsypać cukier i sól zagotować zalewę nastepnie wrzucić startą cebulę i paprykę gotować około 10 minut ,po tym czasie wrzucić starte buraki i pogotować wszystko razem około 5 minut.Gorące wkładac do umytych i suchych słoiczków mocno zakręcić i pasteryzować 5-10 minut.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Buraki Papryka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować