Buraczki z granatem

3 (1 ocen)

Sałatki z udziałem pieczonego buraka zawsze pysznie smakują. Osobiście zawsze piekę większą ilość buraczków i później wykorzystuje je do przygotowania innych dań. Połączenie tego warzywa z granatem, serem i szpinakiem jest warte polecenia.

Składniki:

  • Składniki na 6
    • 4-5 podłużne, małe buraczki,
    • granat,
    • 100 gram sera koziego,
    • ok 50 gram świeżego szpinaku,
    • oliwa z oliwek,
    • świeżo mielony kolorowy pieprz,
    • świeżo mielona sól morska,
Wystaw ocenę:

3 (1 ocen)

Zobacz również:

Sałatki Buraczki

Buraczki z granatem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Buraczki zawijamy w folię spożywczą, pieczemy do miękkości i studzimy. Zimne obieramy i kroimy w plasterki. Z granatu wyjmujemy ziarenka. Ser rozkruszamy. Liście szpinaku przepłukujemy i dokładnie osuszamy.
    Szpinak oraz plasterki buraczków układamy naprzemiennie na przygotowanych talerzach. Wierzch posypujemy ziarnami granatu i serem kozim. Całość skrapiamy oliwą z oliwek i oprószamy przyprawami do smaku. Podajemy.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Granat Sery Szpinak

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować