Buraczki z octem na zimę

3.45 (11 ocen)

  • 40 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Średni

Buraczki z octem na zimę to pyszny dodatek do obiadu.

  • 40 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Średni

Składniki:

  • 5 kg buraków - już startych
    1 szklanka cukru
    2 szklanki octu
    2 łyżki soli
Wystaw ocenę:

3.45 (11 ocen)

Zobacz również:

Przetwory Buraczki

Buraczki z octem na zimę - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Buraczki gotujemy do miękkości.. Obieramy ze skóry. Ścieramy na tarce na wiórki.
    Dodajemy ocet cukier sól. Mieszamy. Słoiki myjemy. Wycieramy. Wkładamy starte buraczki do słoików zakręcamy. Pasteryzujemy 20 minut. Gotowe odwracamy do góry wieczkami. Ostygnięte buraczki wynosimy do piwnicy.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Impreza Gotowanie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować