Buraczki czerwone z chrzanem

4.5 (172 ocen)

  • 60 min

Podawać jako dodatek do mięs, wędlin, kaszy i makaronu

  • 60 min

Składniki:

  • - buraczki czerwone - dowolna ilość
    - 10 dag chrzanu na 1 kg buraków
    - cytryna
    - cukier, pieprz, sól
Wystaw ocenę:

4.5 (172 ocen)

Zobacz również:

Przetwory Buraczki

Buraczki czerwone z chrzanem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Buraczki czerwone w słoiku 1. Buraczki oczyścić, ugotować ze skórką.Następnie obrać ze skórki i zetrzeć na tarce o drobnych oczkach.Chrzan oczyścić, zetrzeć drobno lub zemleć w maszynce i skropić sokiem z cytryny.Połączyć składniki doprawić solą i pieprzem i cukrem - wymieszać.Przełożyć do słoików szczelnie zakręcić i pasteryzować przez ok.20 minut.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować