Racuszki cynamonowe

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Troszkę słodkości nigdy nie zaszkodzi

  • 30 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 0,5 kg mąki
    3 jajka
    4 średnie jabłka
    1 łyżeczka proszku do pieczenia
    2,5 szklanki kwaśnego mleka
    3 łyżki cukru
    1 łyżka cynamonu
    olej do smażenia

Racuszki cynamonowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia. Dodać jajka, cukier,mleko,cynamon i szczyptę soli. Zmiksować razem.
    Jabłka obrać i pokroić w kostkę. Dodać do masy. Wymieszać.
    Smażyć na rozgrzanym oleju z dwóch stron.
    Posypać cukrem pudrem lub cynamonem lub cukrem cynamonowym

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy