Bułki piknikowe z pieczarkami, parówkami i serem

0 (0 ocen)

  • 35 min

Gdy za oknem nadal mamy pogodę choćby do spacerowania, piknikowania na łonie natury warto wykorzystać te chwile i cieszyć nimi jak tylko się da. Nasza rodzina gdy nadarza się ku temu okazja wybywa na łono natury i czerpie z niej to, co najlepsze. Pamiętamy jednak zawsze, by mieć ze sobą napoje i pro

  • 35 min

Składniki:

  • Składniki na 2 porcje :

    2 pół bagietki
    6 parówek
    300g pieczarek
    150g sera żółtego
    1 cebula
    masło
    czosnek (opcjonalnie)
    olej
    sól
    pieprz
    czubryca (opcjonalnie)

    Ponadto :

    folia aluminiowa
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Bułki Przystawki Ser

Bułki piknikowe z pieczarkami, parówkami i serem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebulę obieramy, kroimy w piórka i szklimy na patelni z gorącym olejem.
    Pieczarki obieramy, myjemy i kroimy w pióra.
    Następnie dodajemy do cebulki.
    Podduszamy.
    Doprawiamy solą i pieprzem.
    Odsączamy na sitku.
    Bagietki przekrawamy wzdłuż na pół.
    Wydrążamy środek.
    Dociskamy boki które smarujemy masełkiem.
    Posypujemy czosnkiem wedle uznania (można tę czynność pominąć).
    Wykładamy farsz pieczarkowy zostawiając miejsce na parówki które przecinamy wzdłuż.
    Posypujemy żółtym serem startym na tarce o drobnych oczkach.
    Wierzch posypujemy czubrycą.
    Przykrywamy całość górą od bagietki.
    Zawijamy w folię aluminiową.
    Pieczemy w piekarniku nagrzanym do temperatury 180 st C przez 20-25 minut.
    Podajemy na ciepło bądź zimno. Smacznego

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Bułka Parówki Pieczarki Sery

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Piknik Pieczenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować