Bułki Pan de sal

0 (0 ocen)

Mięciutkie, puszyste bułki obsypane bułką tartą. Jedne z lepszych jakie jadłam! Są głęboko wpisane w historię Filipin. Polecam :)

Składniki:

  • 4 szkl. mąki pszennej
    1 1/3 szkl. letniej wody
    1/4 szkl. oleju rzepakowego/ słonecznikowego
    1,5 łyżeczki cukru
    1 łyżeczka soli
    12 g drożdży suchych
    bułka tarta do obtoczenia
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Pieczywo Bułki

Bułki pan de sal - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • image-09r6d7b 1. Następnie ciasto krótko wyrobić rękami, rozwałkować na prostokąt i zwinąć jak naleśnika. Obtoczyć w bułce tartej i ostrym nożem podzielić na 10-12 równych części. Ułożyć je na blaszce rozcięciem ku górze.
  • image-22ydvyf 2. Przykryć ściereczką i pozostawić na 20 minut do wyrośnięcia.
  • image-1cxiu7j 3. Piec w 210ºC przez około 20 minut do zarumienienia. Po tym czasie wyjąć i ostudzić na kratce. Smacznego! (inspiracja/ źródło: Stare Gary)
  • 4. Wszystkie składniki wyrobić mikserem do uzyskania jednolitego, elastycznego ciasta. Umieścić w oprószonej mąką misce i przykryć ściereczką. Pozostawić w cieple na około 1,5 godziny do podwojenia objętości.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Bułka Drożdże

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować