Bułeczki z grzybami leśnymi na gorąco - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Grzyby oczyścić, zetrzeć na tace o dużych oczkach. Na patelni rozgrzać olej i podsmażyć grzyby. Dodać przyprawy do smaku, mieszać, aż grzyby zmiękną i zrobi się z nich pasta.
2.Bułki rozkroić. Posmarować pastą grzybową, następnie szynkę pokroić w kostkę i wyłożyć na grzyby. Na koniec każdą bułkę posypać żółtym serem.
3.Bułeczki przełożyć na talerz i włożyć do mikrofali na 1,5- 2 minut, tak aby ser się rozpuścił. Na koniec gorące bułeczki podsmażyć od spodu na suchej patelni. Podawać od razu najlepiej z ketchupem.
Porady
Podsmażenie gotowych bułek na patelni sprawia, że zapiekanki nie są takie miękkie jak po bezpośrednim wyciągnięciu z mikrofali.
Komentarze