Bułeczki z grzybami leśnymi na gorąco

0 (0 ocen)

  • 20 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Prawie jak zapiekanki. Pomysł na ciepłą kolację, bez użycia piekarnika.

  • 20 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - 3 bułki kajzerki
    - 20 dag grzybów leśnych
    - 15 dag żółtego, startego sera
    - 15 dag szynki konserwowej
    - olej do smażenia
    - sól i pieprz do smaku
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Bułki Kanapki Ser

Bułeczki z grzybami leśnymi na gorąco - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Grzyby oczyścić, zetrzeć na tace o dużych oczkach. Na patelni rozgrzać olej i podsmażyć grzyby. Dodać przyprawy do smaku, mieszać, aż grzyby zmiękną i zrobi się z nich pasta.
  • 2. Bułki rozkroić. Posmarować pastą grzybową, następnie szynkę pokroić w kostkę i wyłożyć na grzyby. Na koniec każdą bułkę posypać żółtym serem.
  • 3. Bułeczki przełożyć na talerz i włożyć do mikrofali na 1,5- 2 minut, tak aby ser się rozpuścił. Na koniec gorące bułeczki podsmażyć od spodu na suchej patelni. Podawać od razu najlepiej z ketchupem.

Porady

Podsmażenie gotowych bułek na patelni sprawia, że zapiekanki nie są takie miękkie jak po bezpośrednim wyciągnięciu z mikrofali.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Bułka Grzyby Sery

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Kolacja

Podobne przepisy

To może cię zainteresować