Budyń truskawkowy

0 (0 ocen)

Budyń można przygotować z mrożonych owoców.Taki domowy budyń to pyszny deser dla naszych małych pociech. Oczywiście jest o wiele lepszy niż kupny.

Składniki:

  • Składniki:
    • 1 litr mleka,
    • 2 łyżki mąki ziemniaczanej,
    • 1 cukier waniliowy,
    • Cukier do smaku (2-3 łyżki),
    • Około 300-350 ml zmiksowanych truskawek
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery

Budyń truskawkowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Połowę mleka zagotowujemy razem z musem truskawkowym i cukrem. W drugiej połowie należy rozmieszać mąkę oraz cukier waniliowy.
    Mieszaniną zalewany gotujące mleko. Całość chwile razem gotujemy dokładnie mieszając, aby składniki dobrze się połączyły. Po doprowadzeniu do wrzenia gotujemy jeszcze około 2-3 minuty.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Budyń Truskawki

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować