1.Margarynę i cukier puder utrzeć,póżniej dodawac po jednym żółtku i ucierać. do masy dodawać powoli ser.w między czasie żelatynę namoczyć w 1/2 szkl zimnej wody i odstawić na 5 minut. Mleko zagotować i do niego włożyć namoczoną żelatynę, wymieszać i odstawić do ostudzenia. Dodać do masy. Masę podzielić na dwie części. Do jednej części dodać kakao i spirytus. Na papier śniadaniowy ułożyć herbatniki, układając je w rzędzie 3x10 ma wyjść prostokąt. Na herbatniki wyłożyć białą część i rozsmarować na wszystkich ciastkach. Na środkowy rząd herbatników włożyć ciemną masę, Boczne herbatniki składamy formując budkę. polać polewą.
Polewa:
Z wody i cukru zagotować syrop. Gdy cukier się rozpuści odstawić z ognia, dodać kakao i masło i dalej gotować ciągle mieszając aż się rozpuści i ostudzić.
Komentarze