Brukselka z kiełbasą

4.5 (163 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Prosty przepis na bardzo smaczne danie. W tej proponowanej przeze mnie postaci brukselka jest po prostu pyszna.

Składniki:

  • ● 1 kg brukselki
    ● 30 dag kiełbasy
    ● 3-4 czerwone cebule
    ● 10 dag żółtego sera
    ● przyprawy: sól, pieprz, słodka papryka
    ● łyżka oleju
    ● keczup
Wystaw ocenę:

4.5 (163 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Brukselka z kiełbasą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Brukselkę gotujemy w osolonej
    wodzie, odcedzamy.
  • 2. Cebule kroimy w talarki
    i smażymy na oleju, dodając
    sól, pieprz i paprykę. Gdy trochę
    zmięknie, dodajemy pokrojoną
    w dużą kostkę kiełbasę
    i podsmażamy.
  • 3. Brukselkę mieszamy z cebulą
    i kiełbasą. Przekładamy
    do naczynia żaroodpornego,
    posypujemy startym serem
    i zapiekamy 20-30 minut. Podajemy
    z keczupem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Brukselka

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPWS_06-2009

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować