Knedle z truskawkami
Składniki:
- - opakowanie puree ziemniaczanego
- 2 szklanki mąki
- 1 jajko
- truskawki (około 20 szt.)
- sól, cukier
- 2 łyżki bułki tartej
- 3 łyżki oliwy
Knedle z truskawkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
-
1.
1. Puree przygotować zgodnie z przepisem na opakowaniu, wystudzić;
2. Dodać mąkę, jajko, szczyptę soli i zagnieść ciasto. Uformować walec, kroić około 1 cm plastry, delikatnie rozgnieść, nałożyć truskawkę i łyżeczkę cukru, uformować kulę;
3. Gotować w osolonej wodzie do wypłynięcia;
4. Na patelni rozgrzać oliwę, dodać bułkę tartą i podsmażyć;
5. Polać kluski bułką tartą, posypać cukrem.
Komentarze