Brownie z gruszką gotowaną w syropie

0 (0 ocen)

  • 50 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Obłędne brownie z gruszką ugotowaną w syropie. Zapewniam, że pokochacie je od pierwszego kęsa!

  • 50 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Gruszki w syropie:
    gruszki - 3-4
    woda - ok. 1,5 litra
    cukier - 2/3 szklanki
    sok z cytryny - 1 łyżeczka

    Brownie:
    masło - 125g
    czekolada - 125g
    jajka - 3 sztuki
    mąka pszenna - 115g
    cukier - 300g
    kakao - 30g
    cukier z wanilią - 2 łyżki
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Brownie

Brownie z gruszką gotowaną w syropie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Gruszki obieramy, przekrawamy na pół, pozbywamy się gniazd nasiennych i umieszczamy w garnku. Dodajemy cukier, wodę, sok z limonki. Doprowadzamy do zagotowania i gotujemy ok. 20 minut na niewielkim ogniu.
  • 2. W kąpieli wodnej masło wraz czekoladą całkowicie rozpuszczamy. Zdejmujemy z ognia i bardzo energicznie mieszając dodajemy cukier, jajka, kakao, mąkę, cukier z wanilią oraz sól. Wszystkie składniki dokładnie łączymy.
  • 3. Ciasto przekładamy do wyłożonej papierem do pieczenia lub wysmarowanej masłem i wysypanej bułką tartą formy. Na wierzchu ciasta układamy ugotowane w syropie gruszki.
  • 4. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do temperatury 170 stopni przez około 30 minut.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Pieczenie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować