Brownie z białymi łatkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Mąkę i kakao przesiać przez sitko i wymieszać. Masło i gorzką czekoladę włożyć do rondelka ustawionego na garnku z wrzącą wodą i mieszać, aż się roztopią. Jajka i cukier ubić mikserem na jednolity, gładki krem. Nadal miksując, powoli wlewać wystudzoną masę czekoladowo - maślaną, a na końcu małymi porcjami wsypać mąkę z kakao. Blachę do pieczenia, najlepiej kwadratową o bokach długości około 23 cm, wyłożyć pergaminem. Do ciasta wrzucić grubo posiekaną mleczną i białą czekoladę i starannie wymieszać. Przełożyć do przygotowanej formy. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180*C i piec, aż ciasto nabierze zwartości (około 50 minut). Wystudzić i pokroić w kwadraty.
Porady
Spróbuj: zamiast pokruszonej czekolady można dodać do ciasta kandyzowane wiśnie.
Komentarze