PrzyslijPrzepis.plhttp://www.przyslijprzepis.pl/images/logo.png19874Warstwowy Torcik na Zimnohttps://www.przyslijprzepis.pl/media/cache/default_view/uploads/media/recipe/0003/55/a577602c2be226891d32c0b8daa0d7f3ce2bcd2a.jpeg1024767http://www.przyslijprzepis.pl/przepis/warstwowy-torcik-na-zimno-10
Torcik:
2 szt. galaretki o smaku Pina Colada (Winiary)
2 szt. galaretki o smaku Mojito (Winiary)
2 szt. galaretki o smaku Pink Margarita (Winiary)
3 szklanki mleka
Dekoracja:
150 ml kremówki/śmietanki
1 szt. galaretki o smaku Pink margarita
1 szt. Śmietan - Fix
1 lyżeczka cukru pudru
winogrona
Sposób przygotowania przepisu:
Warstwowy Torcik na Zimno
1.
Galaretki o smaku Pina Colada wsypać do 0,5 szklanki przegotowanej gorącej wody. Mieszając podgrzewać na lekkim ogniu do rozpuszczenia się galaretki. Lekko przestudzić i wlać 1 szklankę mleka zimnego. Odłożyć do lekkiego stężenia. Gdy galaretka będzie tężeć zmiksować mikserem na wolnych obrotach do momentu aż galaretka zwiększy objętość i powstanie lekka pianka. Tortownicę dokładnie wyłożyć folią spożywczą, wylać zmiksowaną galaretkę i wstawić do lodówki do stężenia. W taki sam sposób przygotowujemy galaretki o smaku Mojito i Pink Margarita. Teraz zajmijmy się dekoracją torcika. Galaretkę o smaku Pink Margarita przygotować według przepisu na opakowaniu, wylać do płaskiego naczynia i odstawić do całkowitego stężenia. Zimną kremówkę/śmietankę ubić na sztywno, dodać cukier - puder i Śmietan - Fix. Zmiksować ponownie do połączenia się składników. Bitą śmietaną, winogronami i pokrojoną w kostkę galaretką udekorować torcik. Przechowywać w lodówce. Wyjąć z tortownicy i zdjąć folię spożywczą.
Porady
Użyłam tortownicy o średnicy 22 cm
Ładowanie
Trwa ładowanie...
Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników
Musisz być zalogowany do serwisu, aby dodać zdjęcie
Komentarze