
Dodane przez: AnetaJ
Proste w przygotowaniu, bardzo smaczne kruche ciasto z rabarbarem i aromatyczną pianką
Ciasto Kruche Z Rabarbarem I Pianką
Porady
Smak ciasta można wzbogacić dodając do rabarbaru cynamon. Zamiast margaryny można użyć masła. Można śmiało do pianki dodać nie 3/4 szklanki cukru a całą szklankę. Jeśli nie lubisz czerwonego kisielu użyj cytrynowy, też wyjdzie Ci smacznie. Rabarbaru oczywiście możesz użyć więcej, myślę, że tak do 800g. Ciasto na blaszkę o wymiarach 25x35cm, jeśli nie masz papieru do pieczenia posmaruj ją masłem i oprósz mąką. Piekłam na funkcji góra - dół na najniższym poziomie.
Dodane przez: Primavera77
Zachciało mi się borówek i kruchego...
Dodane przez: danusia19671
Pyszne ciasto kruche z rabarbarem....
Dodane przez: agarybak76
Kruchy spód i lekka budyniowa pianka...
Dodane przez: agarybak76
Tego prostego, pysznego ciasta...
Komentarze