Brokuły w panierce z serem

4.5 (202 ocen)

Bardzo prosty i pachnący dodatek do obiadu. W smaku przypominają przygotowywany w podobny sposób przez mamę kalafior.

Składniki:

  • 1 duży brokuł
    1 szklanka bułki tartej
    1 jajko
    Sól
    Pieprz
    4 łyżki żółtego sera
    Olej do smażenia
Wystaw ocenę:

4.5 (202 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Brokuły w panierce z serem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Brokuł dokładnie myjemy, rozdzielamy na różyczki. Gotujemy w delikatnie osolonej wodzie do miękkości. Pilnujemy aby się nie rozgotowały. Odcedzamy i studzimy. Następnie panierujemy w przyprawionym solą i pieprzu jajku oraz obtaczamy w bułce tartej. Smażymy na rumiano na rozgrzanej patelni z odrobiną oleju. Jeszcze gorące posypujemy startymi wiórkami żółtego sera.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Brokuły Panierka Warzywa

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować