Boża krówka

5 (141 ocen)

Ta krówka rozpływa się w ustach.

Składniki:

  • Mąka -500 g
    Miód -4 łyżki
    Jajka -2 szt
    Masło -1/2 kostki
    Cukier waniliowy -2 opakowania
    Soda -1łyżeczka
    Cukier -1/2 szkl.
    Śmietana 36% -0,5l
    Galaretka cytrynowa -1 szt
    Śmietan-fix - 1 opakowanie
    Cukier puder -2 łyżki
    Masa krówkowa-1 puszka
    Orzechy włoskie -200 g
Wystaw ocenę:

5 (141 ocen)

Zobacz również:

Desery

Boża krówka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. CIASTO

    Mąka, miód, jajka, masło, 1 cukier waniliowy, soda, cukier 1/2 szkl.
    Z podanych składników zagnieść ciasto, podzielić na 2 części i upiec osobno.
    Piec w 190 stop. do zrumienienia ciasta.
  • Boża krówka 2. KREM

    Śmietana, cukier waniliowy, cukier puder, śmietan fix, galaretka cytrynowa.
    Galaretkę rozpuścić w 1 szkl. gotowanej wody, i odstawić do wystygnięcia.
    Ubić śmietanę, w trakcie ubijania dodać cukier puder, cukier waniliowy, śmietan fix.
    Na koniec wlać wystudzoną galaretkę i dobrze ubić.
    Gęstym kremem przełożyć placek.
    Wierzch placka posmarować masą krówkową i posypać orzechami włoskimi.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować