Boczek ze słoika

4.5 (174 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 2 godz.

mięso jest tak delikatne, że można smarować jak masłem

  • 2 godz.

Składniki:

  • 2 kg boczku (może być ze skórą i żeberkami)
    2 łyżki soli
    kilka ziaren ziela i liści laurowych
    2 łyżki majeranku
    łyżeczka mielonego pieprzu
    1 szkl. wody
Wystaw ocenę:

4.5 (174 ocen)

Zobacz również:

Przetwory

Boczek ze słoika - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Boczek oddzielamy od skóry i żeber. Mięso kroimy w kostkę (4-cm). Na dnie szybkowara układamy skórę i żebra z boczku, przykrywamy resztą mięsa wsypujemy wszystkie przyprawy i wlewamy 1 szklankę wody. Zamykamy szybkowar i gotujemy około 1 godz. 40 min. Wyjmujemy z garnka żebra i skórę, a resztę przekładamy do słoików i odwracamy. Boczek zostawiamy do zastygnięcia. Zimne słoiki przechowujemy w lodówce.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować