boczek z musztardą, przecierem pomidorowym i majonezem

0 (0 ocen)

  • 10 min

Pyszna sycąca potrawa na zimowe dni

  • 10 min

Składniki:

  • boczek surowy,
    kilka ząbków czosnku
    musztarda,
    przecier pomidorowy mały,
    majonez
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Majonez

Boczek z musztardą, przecierem pomidorowym i majonezem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • boczek w musztardzie, przecierze i majonezie 1. Surowy boczek szpikujemy kilkoma ząbkami czosnku i smarujemy wewnatrz musztardą.
  • boczek z musztardą, przecierem i majonezem 2. Zwijamy boczek w rulon, smarując zwijane miejsca przecierem pomidorowym
  • boczek w musztardzie, przecierze i majonezie 3. Z zewnątrz smarujemy boczek mazjonezem, nacinamy w kratkę i związujemy w ciasny rulonik. Pieczemy w 180 stopniach ponad półtorej godziny.
    Można jeść na gorąco lub na zimno z chlebem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Majonez Boczek Musztarda Przecier pomidorowy

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować